7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija ir „Kaltūnas“ pristato projektą „Meno portalas“

Rengėjų inf.
Nr. 20 (1214), 2017-05-19
Anonsai Kultūra

Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija ir „Kaltūnas“ pristato projektą „Meno portalas“. Jūsų laukia 3 – 6 metų vaikų paroda „Ateitis. Ta, kuri ateina“ ir interaktyvios ekskursijos-spektakliai-edukacijos.
    Projektas „Meno portalas“ yra bendras interaktyvus VšĮ „Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijos“ ir „Kaltūno“ (didelio susidomėjimo sulaukęs lietuvių menininikų vykdytas (ir tęsiamas) tarptautinis tarpdisciplininis edukacinis projektas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, įgyvendintas Lietuvoje, Suomijoje ir Danijoje) projektas.


    „Meno portalas“ skirtas vaikams ir jų tėvams (globėjams) plėtojant jų emocinį intelektą, skatinant emocinį raštingumą, kūrybiškumą ir organizuojant kokybišką šeimų laisvalaikio praleidimą. Galerija taps „portalu“ į meno, kūrybiškumo, fantazijų, emocijų pasaulį – ikimokyklinio amžiaus vaikų (3-6 m.) parodą  „Ateitis. Ta, kuri ateina“, kur atsiskleis vaikų vaizduotė ir fantazijos beribiškumas. Parodoje vaizduojami ateities pasauliai, fantastiniai gyvūnai, robotai, kosmoso platybės, šeimos santykiai dabar ir ateityje, ir dar daug kitų dalykų, kurie lankytojus nukels į spalvingą ateitį ir privers nusišypsoti.


    Lankytojus pasitiks ne tik vaikų darbų paroda – „Kaltūno“  komanda rengs interaktyvias edukacijas-ekskursijas-spektaklius, kurių metu drauge tyrinėsime, patirsime bei aptarinėsime įvairiose vietose randamas vaizdines, garsines ir vizualines instaliacijas. Lankytojai taps detektyvais bei remdamiesi „įkalčiais”, drauge mėgins įminti su kokiais vargais ir rūpesčiais susiduria veikėja Gabėta ir jos šeima. Atrasdami paraleles tarp savo ir veikėjos Gabėtos šeimos gyvenimų lipdysime iš pažiūros pabirą pasakojimą į vientisą istoriją. Kiekvienas šioje edukacijoje-ekskursijoje-spektaklyje atras savąją istorijos versiją, susijusią su jo išgyventa patirtimi ir jam aktualiais dalykais, o išeidami paliks dalelę savęs (piešinį, nuomonę, atsiliepimą ar kt.) ir tokiu būdu taps parodos dalimi. Šios edukacijos-ekskursijos-spektaklio tikslas skatinti vaikus ir jų tėvus (globėjus) analizuoti tiek išorinius tiek vidinius informacijos šaltinius. Apsilankę šioje edukacijoje-ekskursijoje-spektaklyje lankytojai (ypač vaikai) pradės suprasti, kad informacija savaime nėra nei gėris nei blogis, svarbu ją analizuoti, suvokti, kad ji mums galėtų tarnauti, padėti. Pasitelkdami „Kaltūno“ pasakojimą istoriją, drauge mėginsime suprasti kokį poveikį mes darome vieni kitiems. Mūsų vidinis jausmų pasaulis yra sudėtingas ir nevienareikšmis ir kaip būna gerai, kai po truputį pradedame juos ir jų poveikį suprasti.
    

Šis projektas taip pat bus pristatytas „Kultūros naktyje“ (birželio 16 -17 d.)
Projektui pradėjus įsibėgėti prie parodos „Ateitis. Ta, kuri ateina“ prisijungė Vilniaus vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija“ su paramos projektu „Prašau, nupiešk man avį“, kurio tikslas  – surinkti lėšas daugiafunkcinio tyrimų kambario įrengimui Santaros (Santariškių) klinikų vaikų neurologijos skyriuje. Tad „Meno portalas“ įgavo ir socialinį atspalvį, kurio metu galima prisidėti prie geros, gražios ir spalvingos ateities kūrimo.


Projekto atidarymas gegužės 25 d. 18 val. Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje, Vilniaus g. 39 (Vilniaus mokytojų namai, I a.)
Registracija į „Kaltūno edukacijas-ekskursijas-spektaklius (datos ir laikai nuolat papildomi):
https://goo.gl/forms/099wnSRf3kq7p3OY2
Paroda veiks iki rugsėjo 9 d.


Parodoje dalyvauja: Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijos vaikų (3-6) m. grupės, „KALTŪNAS“, Vaikų ir jaunimo klubas „Šatrija“. Parodoje galima sutikti ir vaikų darbų iš Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijos fondų.
Projekto organizatoriai: VšĮ „Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerija“ ir „Kaltūnas“
Projekto vadovė ir parodos „Ateitis. Ta kuri ateina“ kuratorė Justina Gražytė;
„Kaltūno“ komanda:
režisierė Saulė Norkutė
scenografė Šarūnė Pečiukonytė
garso dizaineris – kompozitorius Vladas Dieninis

Projekto tikslai:
- plėtoti vaikų ir jų tėvų (globėjų) emocinį intelektą, skatinti jų emocinį raštingumą;
- organizuoti kokybišką šeimų laisvalaikio praleidimą;
- mažinti socialinę, kultūrine ir menine atskirtį;
- įtraukti į meno procesus daugiavaikes šeimas;
- atpažinti, skatinti ir atskleisti 3-6 m. amžiaus vaikų kūrybingumą;

Žymos:
Rengėjų inf.,