7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Švyturys-Utenos alus“ jaunajam talentui skirs 4 tūkst. Eur stipendiją

Rengėjų inf.
Nr. 20 (1214), 2017-05-19
Anonsai Kultūra

Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ jau ketvirtą kartą skelbia konkursą „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendijai gauti. 4 tūkst. Eur siekiantis apdovanojimas bus įteiktas aktyviam ir talentingam Klaipėdos krašto gyventojui. Anksčiau „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendiją yra gavusi pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, pernai apdovanotas kino kūrėjas Arūnas Eimulis.
Stipendijos tikslas – skatinti aktyvius Klaipėdos miesto ir rajonų bendruomenių narius, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius menininkus, mokslininkus, perspektyvius sportininkus ir kitus jaunus žmones, prisidedančius prie Klaipėdos miesto bei viso krašto gražinimo, jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo.


„Šis apdovanojimas jau tampa miestui svarbia tradicija. Konkursas, kurio kandidatus savo balsais išrenka miestiečiai bei rajono gyventojai, leidžia pastebėti ir išryškinti žmones, kurių talentas bei veiklumas kuria mūsų krašto tapatumą ir išskirtinumą“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.


Stipendija – vienas iš būdų, kuriuo „Švyturys-Utenos alus“ prisideda prie uostamiesčio kultūrinio ir visuomeninio gyvenimo. Bendrovė taip pat yra nuolatinis „Jūros šventės“ bei kitų visuomeninių, kultūrinių bei sportinių renginių rėmėjas.


„Švyturio“ alaus darykla augdama ir keisdamasi kartu su Klaipėdos miesto bei viso regiono istorija ir kultūra tapo neatsiejama krašto dalimi. Šis ryšys – ne tik pagrindas didžiuotis, bet ir įpareigojimas. Tiek skirdami „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendiją, tiek kitais būdais prisidėdami prie miesto gyvenimo, norime skatinti krašto augimą ir tvirtėjimą. O juk be kultūros, be žmonių iniciatyvumo augimo ir tvirtėjimo būti negali“, – sako „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.


Kam bus įteikta ketvirtoji, 4 tūkst. Eur dydžio „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendija paaiškės birželio mėnesį.

Daugiau informacijos:
Dainius Smailys
[email protected]
Tel.: 8(5)2397622
Mob.: +37069841279

 

Žymos:
Rengėjų inf.,