7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Popieriaus meno paroda „Šviesa ir šešėliai“

Nr. 19 (1213), 2017-05-12
Anonsai Kultūra

2017-05-16 – 06-03
Parodos atidarymas 2017 m. gegužės 16 d., antradienį, 18 val.
LDS galerijoje „Arka“, Aušros Vartų g. 7, Vilnius


Šias dvi menininkes jungia bendra medžiaga, kurią jos jau daug metų naudoja savo kūryboje,  tai – popierius. Parodos intriga slypi skitingose popieriaus meno išraiškose ir individualių idėjų suderinamumo paieškose.

Almyra Weigel (g. 1964, Prienuose) – Lietuvoje gerai žinoma menininkė - konceptualiosios tekstilės kūrėja; daugelio šiuolaikinės tekstilės meno projektų kuratorė Lietuvoje ir užsienyje, šiuo metu gyvenanti Berlyne. Menininkei itin svarbios informacijos ir komunikacijos temos, kurias ji išradingai plėtoja pasitelkdama įvairias medžiagas. Pastarųjų metų instaliacijose ji dažnai naudoja laikraščius, knygas ir kitokius spaudos leidinius. Įvairiai apdorojant spaudinių popierių (pavyzdžiui, laikraščiai karpomi, glamžomi, vejami į siūlus, tvirtinami ant drobės) išgaunami netikėti tūriniai efektai erdvėje, primenantys organines struktūras, gamtos elementus, debesis ar uolas. Taip pat menininkė kuria interaktyvias instaliacijas bei instaliacijas su šokio performansais (nemažai jų įgyvendinta kartu su šokio teatru „Aura“).

Ute Wennrich (g. 1951, Augsburge) – menininkė, architektė. Domisi reljefinių, koliažinių objektų kūryba ir erdviniais eksperimentais. Menininkė daug dėmesio skiria kūrinio medžiaginio paviršiaus estetikai ir minimalistinei formai. Ypač jai įdomios įvairių popierinių pluoštų perdirbimo galimybės, smulkių, kruopštaus darbo reikalaujančių tekstūrų kūrimas. Be popieriaus savo kūryboje ji jungia skirtingas medžiagas: karoliukus, vašką, medį ir kt., sukurdama paveikius organiškus ir jutiminius pavidalus.

Abi menininkes sieja ilgametė draugystė. Pirmą kartą jos susipažino Kaune, 2008 metais, Almiros Weigel organizuoto tarptautinio tekstilės meno simpoziumo metu.


Daugiau informacijos apie menininkes:
www.almyraweigel.de; www.ute-wennrich.de


    

 

Žymos: