7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinis universitetų teatrų forumas „Nenutrūkstančio ryšio zona“

Rengėjų inf.
Nr. 18 (1212), 2017-05-05
Teatras Anonsai

 

Gegužės 7-13 d. Vilniuje vyks jau aštuonioliktas Tarptautinis universitetų teatrų forumas. Visą savaitę trunkančio forumo metu bus galima išvysti 10 užsienio svečių ir lietuvių studentiškų teatrų sukurtų spektaklių, teatralizuotas akcijas, sudalyvauti  kūrybinės teatro laboratorijos atviroje pamokoje, „flashmobe”  Katedros aikštėje.

 

Aštuonioliktą kartą rengiamas forumas simbolizuoja savotišką brandą, tai skatina prisiminti ir įprasminti kultūrinį šalies paveldą, tai, į ką remiamės, kuo grindžiame savo pasaulėžiūrą. Šiemet studentiškas teatras gręžiasi į bibliotekas. Aktualizuoti šių metų temą – Bibliotekos – kūrybos erdvė – šio Tarptautinio universitetų teatrų forumo esminė užduotis, todėl kviečiame vilniečius ir miesto svečius prisijungti prie „Nenutrūkstančio ryšio zonos”.

 

Šiais metais bus galima išvysti svečių iš Čekijos, Serbijos, JAV, Ispanijos, Vengrijos pasirodymus. Taip pat forume dalyvauja lietuvių trupės iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus universiteto, Lietuvos edukologijos universiteto, Vilniaus kolegijos.

 

Forumo temai „Nenutrūkstančio ryšio zona“ skirtos gegužės 13 d. vyksiančios akcijos Vilniaus universiteto bibliotekoje (režisierė Donata Kielaitė), Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (režisierius Andrius Pulkauninkas), Lietuvių literatūros ir  tautosakos institute (režisieriai Aurelijus Pocius ir Vilius Kalasūnas).

 

Tačiau tai dar ne viskas. Visus Vilniaus gyventojus ir svečius gegužės 13 dieną 17.55 val. kviesime į Katedros aikštę prisijungti prie paskutinio ir didžiausio šio festivalio renginio – Flashmobʼo „Atsiverskime knygą“. Norint dalyvauti renginyje užteks tik atsinešti mėgatamiausią knygą, pasikviesti draugų ir prisijungti prie kitokio pasaulio ir kitokios tikrovės slypinčios knygų puslapiuose. Flashmob’ų įkūrėju laikomas Bilas Vasikas (angl.k. Bill Wasik), Harper’s laikraščio redaktorius, 2003 metais jis pristatęs šią idėją sakė, jog tai žaismingas socialinis eksperimentas skirtas spontaniškumui pažadinti. Kiek vėliau, Flashmobʼų bangai nuvilnijus per visą pasaulį, Howard Rheingold, parašęs ,,The Virtual Community“ ir ,,Smart Mobs: The Next Social Revoliution“ rašė: „Flashmobʼai nėra tiesiog užgaida, tai galimybė žmonių grupei organizuotis, apsijungti ir bendrai perduoti žinutę pasauliui, tokiais būdais, kurie nebuvo įmanomi iki tol.“

Visus Tarptautinio universitetų teatrų forumo spektaklius vilniečiai ir svečiai galės stebėti nemokamai.

 

Forumą rengia Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus universiteto teatrų trupės, Universitetų teatrų asociacija ir asociacija „Koturnos“

 

Daugiau informacijos galima rasti adresu https://www.facebook.com/teatruforumas/ ir http://koturnos.lt/