7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Fotografijos paroda „Pinhole/Camera obscura # 2“

Nr. 15 (1209), 2017-04-14
Anonsai Kultūra

Projektas „Šiuolaikinio meno sklaida POST galerijoje“.


POST galerija gilindamasi į konkrečius žanrus šiais metais žada pristatyti fotografijos, skulptūros, video meno, instaliacijų, garso meno, performanso meno ir architektūros žanrų ekspozicijas.
Šį kartą POST galerija atidaro fotografijos parodą „Pinhole/Camera obscura # 2“.


Pirmoji paroda „Pinhole/Camera obscura“ vyko 2012 metais Fluxus ministerijoje. Ekspozicija buvo parodų ciklo „Opusai“ dalis. Parodoje dalyvavo dvidešimt autorių iš penkių Lietuvos miestų. Tai buvo viena iš pirmųjų ekspozicijų Kaune skirtų išimtinai tik pinhole technologijai.


Antros parodos idėja išlieka nepakitusi. Tai dėmesio atkreipimas į konkrečią išraiškos priemonę/technologiją ir variacijas joje. Šiandien, visuotinio fotografavimo su naujosiomis medijomis laikmečiu, pinhole technologija iškyla kaip įdomus, šiek tiek archajiškas, bet pasižymintis nepaprastu jautrumu ir netikėtais rezultatais būdas.


Parodoje savo kūrinius eksponuos jau gerai žinomi ir pripažinti fotografai bei mažiau žinomi jaunosios kartos menininkai. Viena iš galerijos ekspozicinių erdvių bus paversta camera obscura kambariu. Taip pat bus pristatyta pinhole instaliacija.


Kuratoriai: Andrius Pukis, Giedrius Petrauskas.
Autoriai: Arūnas Kulikauskas, Gintautas Trimakas, Giedrius Petrauskas, Inga Dinga, Vadimas Šamkovas, Mindaugas Česlikauskas.
Kur: POST galerija, laisvės al. 51 A, Kaunas
Kada: 2017 balandžio 14 – gegužės 5
Atidarymas: 2017 04 14 d. 19.oo val.

 

Žymos: