7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vido Poškaus tapybos ir piešinių paroda „Linija“

Šv.Jono galerija
Nr. 13 (1207), 2017-03-31
Dailė Anonsai

2017 balandžio 5 d. (trečiadienį) 17 val. LDS Šv. Jono gatvės galerijoje atidaroma dailininko, menotyrininko, prieš metus išleistos knygos „Nedingęs Vilnius” autoriaus Vido Poškaus tapybos ir piešinių paroda „Linija“. Šiandieną autorius su mumis susitinka kaip dailininkas ir mus kviečia į Šv. Jono gatvės parodines erdves. „Linija“ – tai įvairių metų Vido Poškaus sukurtų darbų kolekcija, pateikta linijiniu būdu – jungiant vieną kompoziciją prie kitos visoje ekspozicinėje erdvėje ir, tokiu būdu, formuojant savotišką horizonto liniją.


Pats autorius teigia: Dar vaikystėje, mokantis piešti, man buvo aiškinama, kad gamtoje horizonto linija (bent jau mūsų platumose) beveik neegzistuoja – ją užstoja įvairiausi regimosios gamtos objektai – medžiai, pastatai, kalvos, kitokie landšafto elementai. Horizonto linija pirmiausia yra atvaizduotojo-vaizduojamo pasaulio elementas – prisiminkime renesansines freskas ar siurrealistines vizijas... Tad linijos, horizonto linijos terminai šiuo atveju vartojamos kaip bet kokio vizualinio meno metafora. Juo labiau – tegul tai skambės šiek tiek patosiškai – bet kurios žmogiškosios veiklos (o ypač meno) tikslai ir siekiamybės primena bandymą paliesti horizonto liniją. Kiek prie jos bandytum prieiti, o ji vis tolsta ir tolsta...“.


Parodoje eksponuojami ir patys naujausi, ir kelių dešimtmečių senumo V. Poškaus kūriniai – tapyba ir piešiniai anglimi, tušinukais, spalvotais pieštukais, kurių pagrindinis veikėjas yra žmogus bei jį supanti aplinka (su neretai antrajame plane šmėkščiojančia horizonto linija).

Vidas Poškus
Kontaktinis tel. +370 67347086
Paroda veiks nuo 2017 balandžio 5 d. iki 2017 balandžio 22 d.

Šv. Jono gatvės galerija
Šv. Jono g. 11, LT-01123, Vilnius, Tel. 85 212 41 54, m.t. +370 61074869
[email protected] / www.svjonogatvesgalerija.com / https://www.facebook.com/jonugalerija
Galerijos darbo laikas: II – V nuo 12 iki 19 val.; VI nuo 12 iki 16 val.