7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paroda „TRINKA MUZIKAI“

Šv. Jono g.
Nr. 11 (1205), 2017-03-17
Dailė Anonsai

2017 kovo 17d.  (penktadienis) 17 val.  LDS Šv. Jono gatvės galerijos rūsiuose  atidaroma trijų jaunų menininkų - dailininko Arno Špakausko, multimedijos ir garso dizainerių Mato Šablauskio ir Deivido Vytauto Gikio paroda.  Tai pirmoji į šią grupę susibūrusių menininkų paroda.  
Galerijos rūsiuose autoriai kviečia susipažinti su jau bene dvejus metus kurtu piešinio, garso instaliacijos, video projektų. Parodos idėja sukurti muzikinę erdvę , kurioje anot parodos menininkų  būtų pilna „kitokių“ muzikos raštų, kuriuos vizualiai apibūdintų  piešiniai ir video projekcija. Parodoje bus panaudoti šiuolaikinės orkestrinės XX a. muzikos fragmentai. Galerijos rūsio erdvėse Arnas Špakauskas, Matas Šablauskis ir Deividas Vytautas Gikis kviečia vizualiai paliesti muziką.  

„Trinka“ iš terminų žodyno :
Trinka | medžio nuopjova malkoms kirsti, kapoti, tašyti
Trinkėti | dundėti, bildėti, trinka griaustinis
1. Trinka tvarka
2. Klysti, rikti : skaičiuodamas ėmė trinka
3. Mišti : protas trinka
4. Šėlti, išdykauti : kad trinka vaikai po kiemą!

Parodoje atskleidžiame savo asmeninių muzikinių išgyvenimų pasaulį, kurį sudaro trys erdvės: sąmoningoji(šviesioji), pereinamoji(tuščioji) ir pasąmoninė(giluminė). Visos erdvės yra glaudžiai susijusios viena su kita kaip ir kuriamoji vaizduotė su penkiais pagrindiniais pojūčiais. Idėja parodai išsirutuliavo iš tuščių balto popieriaus lapų, kurie, besiklausant Nacionalinio Simfoninio Orkestro repertuaro, prisipildė intuityviais muzikos raštais. Šie raštai nėra pagrįsti muzikos teorija, nėra uždaryti penklinėje, jie yra simboliai ir hieroglifai, apibūdinantys ryšį tarp girdimojo ir matomojo.                                                                                                    Parodos kuratorius Arnas Špakauskas.    
                                                                                                              Kontaktinis tel. +370 62158293

Paroda veiks nuo 2017 kovo 17 d. iki 2017 balandžio 15 d.
Šv. Jono g. 11, LT-01123, Vilnius, Tel.: 85 212 41 54, m. t.  +370 61074869                                                    
Galerijos darbo laikas: II – V nuo 12 iki 19 val.; VI nuo 12 iki 16 val.

 

Žymos:
Šv. Jono g.,