7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Baltijos šalių šiuolaikinės keramikos parodos „Pavasaris 2017

Meno parko inf.
Nr. 10 (1204), 2017-03-10
Dailė Anonsai

Kovo 10 d. (penktadienį) 18 val. galerijoje „Meno parkas" (Rotušės a. 27, Kaunas) vyks 11-osios Baltijos šalių šiuolaikinės keramikos parodos „Pavasaris 2017" atidarymas. Parodos kuratorius Juris Bergins.


Jau vienuoliktą kartą Kaune vyks Baltijos šalių šiuolaikinės keramikos paroda, plėtojanti baltiškąsias keramikos tradicijas, menines inovacijas ir puoselėjanti įvairių kartų keramikų kūrybiškumą, profesionalumą ir inicijuojanti jaunosios keramikų kartos parodinę veiklą. Kokybiškas ir išsamus parodos katalogas vizualiai papildys informatyvią medžiagą. Paroda „Pavasaris“ vyksta nuo 2007 m.
Menininkai specialiai „Pavasario“ parodai sukuria kūrinius, kurie pasibaigus jai dažnai patenka į užsienio muziejus, gauna apdovanojimus, juos mini gilias keramikos meno tradicijas turinčių valstybių spauda, tokių, kaip Danija, Kinija, Taivanas, Vokietija, Lenkija.


Gamtoje pavasaris simbolizuoja naują pradžią. Menininkas – kūrėjas taip pat priklausomas nuo jį supančios gamtos, objektyvios ir subjektyvios aplinkos. Subjektyvi aplinka, asmeniška menininko kūrybos tema, kaip ir ateinantys pavasariai, niekada nesikartoja, visada yra kitokie negu anksčiau. Dėl žmogaus veiklos vyksta pasikeitimai mus supančioje gamtoje, kyla oro temperatūra, tirpsta ledynai, kylantis vanduo semia istorinius miestus, mažėja geriamo vandens ir kitų gamtos išteklių, dėl ko kyla karai, socialiniai ir politiniai pasikeitimai.
Paroda galerijoje veiks iki balandžio 7 d.

 

Žymos:
Meno parko inf.,