7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Projektas „Pro laisvės langus“ kviečia jaunuolius kurti eiles Lietuvai

Rengėjų inf.
Nr. 8 (1202), 2017-02-24
Anonsai Kultūra

Vilniaus mokytoju namai kartu su Valstybės pažinimo centru inicijuoja projektą „Pro laisvės langus“. Čia svarbiausias – jaunas žmogus, Lietuvos pilietis! Nesvarbu, kuriame Lietuvos kampelyje gyveni, kokia yra Tavo gimtoji kalba! Mes visi esame Lietuvos piliečiai, gyvename vienoje šalyje, tad turime ją pažinti, ja didžiuotis bei kurti joje ir jai.


Patriotiškumą skatinantis projektas sudarytas iš dviejų dalių: muzikinės-literatūrinės bei teatrinės-architektūrinės. Kviečiame dalyvauti 9 – 12 klasės moksleivius iš visos Lietuvos!
Teatrinė-architektūrinė dalies metu moksleiviai klasėmis atvyks į vienos dienos kūrybines dirbtuves Vilniuje. Čia apsilankys Valstybės pažinimo centre edukacinėje programoje „Vaizduotė ir pilietiškumas“, „Tapatybė ir pilietiškumas“, Vilniaus mokytojų namuose kartu su teatro pedagoge dalyvaus IMPRO teatro užsiemime. Vėliau su architektu, rašytoju Tomu S. Butkumi, susipažinę su architektūros pradmenimis, individualiai improvizuojant ir išlaisvinant kūrybiškumą, jaunuoliai sukurs savo svajonių namus, kurie bus sujungti į miestą. Taip bus įgyvendintas galutinis šių dirbtuvių tikslas – Laisvės miesto pastatymas.


Trijų dienų tekstų ir muzikos kūrimo dirbtuvėse muzika ir literatūra besidomintys motyvuoti moksleiviai, atrinkti konkurso  „Eilės virsta dainomis”, dalyvaus Valstybės pažinimo centro edukacinėje programoje bei IMPRO teatro užsiemime ir kūrybinio rašymo užsiėmimuose Vilniaus mokytojų namuose. Muzikinių dirbtuvių metu sukurtos eilės bus atspausdintos atvirlaiškiuose, dainomis jas pavers jaunimo tarpe populiarūs atlikėjai – Bjelle, „Baltasis Kiras” ir kt.


Iki vasario 21 d. kviečiame visus jaunuolius dalyvauti konkurse „Eilės virsta dainomis” ir siųsti savo eiles adresu [email protected] . Konkurso nuostatas ir dalyvio anketą rasite čia.


Kovo 10-ąją Valstybės pažinimo centre vyks Laisvės miesto atidarymo renginys, kuriame skambės projekto metu sukurtos dainos, bus platinami atvirlaiškiai su laisvės eilėmis.
Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.


Kontaktai pasiteiravimui :
Lina Užkuraitytė Vilniaus mokytojų namų Kultūrinės veiklos vadovė Tel. (8 5) 2616452, 867752036 El. p. [email protected]; [email protected] www.kultura.lt

Žymos:
Rengėjų inf.,